kaga

Alla inlägg under november 2011

Av Karin - 10 november 2011 18:32

Just nu fungerar uppkopplingen så får passa på att skriva lite kort. Märker hur bortskämda vi är när allt fungerar hemma, men nu är det inte som hemma. Vi har i alla fall fått en ugn med grill och ett strykjärn. Frågade Gonzales när han kom igår om vi kunde få en nyckel till Asaras grind så att vi skulle kunna in där och få bättre kontakt med routern, men det gick inte. Lite jobbigt att be dom som bor där att komma och öppna och sedan låsa så vi får försöka klara oss. I går var vi till kyrkan och hade datorn med och läste lite tidningar, men det är ju bekvämt att kunna sitta "hemma" och kolla mail och annat. Gonzales pratade om att sätta upp en förstärkare på vårt hus så vi får se hur det går. Annars är det bra min hosta håller på att ge sig men nu är det Göstas tur. Han badar varje dag i havet efter morgonpromenaden, men det gör inte jag är inte med på promenad varje morgon heller. I dag har vi varit till San Fernando och handlat lite igen så nu klarar vi oss en vecka (kanske). Hörs nästa gång vi har bra uppkoppling.

Av Karin - 5 november 2011 09:32

I onsdags kom vi hit till SA och vi har haft riktigt varmt sedan vi kom, i torsdags fm kom det ett fint regn men det gic över ganska snart. Lägenheten är nyrustad och fräsch, men som vanligt så tänker inte spanjorerna på det praktiska. Kök och vardagsrum är i ett och snygga skåp och ganska många men ingen köksfläkt och bara två små plattor ugn och micro saknas förstås. Kyl och ganska stor frys finns och diskmaskin, men att det ska vara praktiskt för matlagning det är inte så  noga. Lars-Gunnar och Ullas lägenhet däremot har ett fint kök med riktig spis med fyra plattor och ugn och köksfläkt så vi får väl göra janssons frestelse där till jul. En liten tvättmaskin finns också i badrummet men lakan och handdukar får vi bytta varje

och det är ju bra. Vi har en stor och fin uteplats. Ska ta några bilder och lägga ut senare.

Ett problem har uppstått, Göstas Icakort har slutat fungera troligen är det chippet som det är fel på så nu kommer han inte åt internetbanken för att betala räkningar heller. Han ringde till ICA och dom kommer förstås att skicka ett nytt kort hem till Gävle så nu står hoppet till att Sandra kan skicka det till Ullas dotter som kommer hit den 23 november. Har någon gång tänkt att sådant kan ske men hoppats att slippa. Det ordnar sig nog till slut.

Annars är det som vanligt 22 grader i vattnet och Gösta har varit i ett par gånger, jag blev förkyld när vi kom ner och har en besvärlig hosta men det går väl över det också.

 I centrum är allt som vanligt med samma restauranger och samma menyer som förra året där händer inte så mycket. Sitter på altanen och har skaplig uppkoppling just nu men ibland får vi gå till grinden för att få kontakt med routern som sitter i huset snett över gatan, lite besvärligt är det allt när det inte fungerar så bra som man önskar. Det vore ju bra att kunna lyssna på radio eller titta på ett TVprogram någon gång och vi får se om det går att använda Skypen, det är första gången som vi har kontakt när jag sitter vid bordet och kan skriva. Återkommer någon dag.

Ovido - Quiz & Flashcards