kaga

Alla inlägg den 19 april 2012

Av Karin - 19 april 2012 16:16

I tisdags åkte vi med Tallink till Riga, vi har ju varit där flera gånger tidigare, men vi hade poäng på vårt Club One kort som räckte till en resa till Riga med A-hytt så vi behövde bara betala för buss och mat. Det blir ju inte särskillt billigt i alla fall men det är alltid trevligt med en utflykt. Båten gick klockan 17.00 från Stockholm och det var väldigt lite folk med på den turen, vi åt buffè för vi hade läst i reklamen att dom gjort om lite och då testade vi, vi åt sista sittningen 19.30 och det var mycket gott om plats och inga köer till maten som var ok. Det var "Fiesta" tema så det var spansk dansmusik och show på överresan, på återresan så var det samma dansare och musiker men då var det Cuba inspirerat. Vi hann också se sista halvan av hockey matchen innan vi gick till kvällens lottdragning och showen. riktigt trevligt med lite sådana rythmer. Jag köpte tre lotter á 30 kr styck och lyckades vinna en flaska Cava, en chokladkaka och två chokladaskar så jag fick tillbaka insatsen.

Det var lite kallt i Riga men uppehållsväder och solen tittade också fram ibland och då kändes det som vår i luften. Vi tog buss från terminalen och till centrum och gick omkring i gamla stan, tog ett glas hot wine på en servering, hittade pannkakshuset som vi besökt tidigare och år lite lunch där. Som vanligt hade jag kameran med så det blev några bilder.

   

Det finns en hel del vackra hus i gamla delarna som ni kan se. Vi hittade också roliga stenskulpturer på ett torg.

     

Tuppen var häftig tycker jag. Det blev taxi tillbaka till båten och lite vila i hytten innan kvällens program. På återresan var det mycket mer folk och barn och ungdomar i olika åldrar, det var en talang tävling i sång och dans för dom på eftermiddagen innan kvällens program startade. Vi kunde följa lite från hytten i TV:n. Det blev inte buffé den här gången men det finns flera restauranger så man behöver inte vara hungrig. Jag åt lammkottletter och Gösta åt en köttbit, det var godkänt men ganska dyrt har det blivit. I morse var det kaotiskt i frukostmatsalen då upptäckte vi hur mycket folk det var med men vi fick i oss mat i alla fall.  Klockan 09.30 var vi tillbaka i Stockholm och sedan var det bussturen tillbaka till Gävle som återstod.

Ovido - Quiz & Flashcards