kaga

Alla inlägg under december 2009

Av Karin - 18 december 2009 07:07

12,3 grader i natt och det ser ut just nu som det skulle bli en fin dag. I går kom det ju lite regn. Har sett på nyheterna att det varit snöoväder i Frankrike och Spanien bl.a så det verkar som om många har drabbats.

  

Sådana här "julprydnader" står lite överallt t.ex i rondeller och som den här i centrala Aya Napa, djuren ser lite underliga ut det är i alla fall inga renar som tomten har fått framför sin släde.


Av Karin - 17 december 2009 16:18

  

Ni som läser Sarahs blogg har sett den här Agaven, men ni andra ska också få ta del av bilden, det tar 15 år innan den blommar och nu är den på gång. Blomställningen har växt på bara några veckor, den kan bli flera meter lång så Sarah och jag håller koll på den och ni kommer att få fler bilder. Vi har sett en som var överblommad och den växte som en lång båge. Ska bli intressant att se hur blommorna ser ut. Sarah har också berättat att enligt nyheterna så har det slagits regnrekord hittills i december, på 10 år har det inte kommit så mycket regn som nu, klart att vi skulle komma hit då.

Av Karin - 17 december 2009 07:08

I natt har det varit 13,3 grader, mulet nu på morgonen. Det har kommit en hel del regn i hittills i december, i går kväll steg temperaturen till drygt 18 grader men på bara en kort stund när det det började åska och regna så sjönk den till ca 12 grader. Tror inte att jag varit med om så mycket åska förr och det blixtrar och smäller helt otroligt. Det behövs regn här men allt behöver väl inte komma i december. Hoppas att få se solen snart igen.   

Av Karin - 16 december 2009 07:15

Har läst och hört att det varit snöväder hemma, det hör ju julen till så det vore väl trevligt om den får ligga kvar ett tag. Här har det varit 11,2 grader i natt och just nu mulet så det finns nog risk för regn, men man vet aldrig. Har inget särskillt inplanerat. Kör försiktigt därhemma.

Av Karin - 15 december 2009 15:28

Vi tog bussen till Aya Napa på f.m var till kyrkan och lämnade böcker och lånade nya, det blev också fika med kanelbulle, det hör till. Sedan tog vi en promenad efter stranden, det blev också lunch innan vi gick tillbaka för att ta bussen hem. Hann också med ett kort besök i ett gammalt kloster. Bussresan är nästan alltid en upplevelse, efter att vi klivit på mot Paralimni åkte vi en hållplats, där klev det på några stycken. Efter att de betalat klev chauffören av och gick till en kiosk och köpte en vattenflaska, när han kom tillbaka drack han några rejäla klunkar innan han började köra igen, ingen hets här inte. Bussen borde nog ha skrotats för länge sedan, sätena var helt slut, det skramlade och lät så Gösta fick ont i  huvudet, men vi kom hem, kul med lite äventyr ibland. I kväll är vi bjudna på glögg och pepparkakor hos grannarna.

Av Karin - 15 december 2009 07:08

Ser ut som om solen börjar titta fram idag också. Tar nog bussen till Aya Napa, Gösta ska lämna tillbaka böcker som han lånat, vi ska också kolla om de har något på julafton som i San Agustin.

I går var jag med Sarah när hon köpte julklappar till sina barnbarn, först till en leksaksaffär och senare på e.m åkte vi först till grannbyn där jag köpte ett par varma mjukisbyxor och sedan till Carefour där det blev fler julklappar. Jag kom därifrån med frysta laxbitar och en påse som det stod sjötunga på men priset  verkar för lågt för den sortens fisk, så vi får se när vi ska äta den.   

Lägger ut en bild på mina rosenpelargonskott som jag tog med hemifrån, ska bli intressant at  se hur mycket dom kommer att växa här.

Av Karin - 14 december 2009 07:29

11,5 grader i natt och nu lyser solen, hoppas att det håller i sig hela dagen. Just nu går tvättmaskinen för fullt, måste passa på när det är uppehållsväder. Morgonen började med "black out" som Gösta kallar det, tvättmaskin, brödrost, micro och varmvattenberedaren på och allt blev svart, som tur är så har vi ju Totis som vet hur det fungerar och det var jordfelsbrytaren som slagit till (eller vad man kallar det). Vi har ju varmvattenberedare och vattentank på taket och beredaren värms med el så man får komma ihåg att trycka på knappen när vi behöver varmt i kranen, nya hus har solceller som hjälp men på vintern räcker det inte alltid till. Vet inte vad som händer mer idag, men det får jag skriva om senare.

Av Karin - 13 december 2009 08:57

11,7 grader i natt och regn har det också kommit men inga åskknallar har vi hört. Just nu drygt 16 grader och solen lyser med sin frånvaro än så länge.

I går kväll var vi till en by som heter Sotira och åt på Taverna Mousikos, det var ett gammalt cypriotiskt hus som renoverats mycket fint, inredningen gick också i gammal stil. Gösta åt Kleftiko, en gryta av lamm som serverades i en lerkruka, jag åt Sheftalia, som görs av fläskfärs, mycket gott det var ingen turistfälla heller och det uppskattas. Just nu kommer solen så kanske det blir bra idag i alla fall.


  

Ovido - Quiz & Flashcards