kaga

Alla inlägg under december 2009

Av Karin - 7 december 2009 07:00

I går förmiddag fick vi lite sol men sedan kom regnet igen i några timmar, det blev bara en promenad till Orfanidis som har söndagsöppet i december. På kvällen blev vi bjudna på middag av Sarah och Totis, en god gryta med kålrabbigratäng och bulgur. Vi hade aldrig smakat kålrabbi förut, men nu ska jag skriva av  receptet.

I natt har det varit 11 grader och just nu  15 och moln på himlen så det ser inte så bra ut. I morgon ska det visst bli sol igen.

Av Karin - 5 december 2009 15:49

I dag behöver ni inte var avundsjuka på oss för vi har haft riktigt "svenskt" väder, knappt 14 grader varmt och regn nästan hela dagen och åska dessutom. Vi ska visst få ha det så här till måndag e.m så det blir att hålla sig inomhus och sätta på element och varma kläder. Här kommer i alla fall en bild från en solig dag, sådana här träd finns det lite överallt efter gatorna.

  

Förra lördagen när vi var till Aya Napa tog jag den här bilden

  

t.o.m transportbilen, vid ett stort hotell, inte långt från hamnen har plastats in i väntan på att turisterna ska komma tillbaka.

Av Karin - 4 december 2009 07:14

I natt har vi bara haft 10,8 grader,  men sol just och över 25 grader i solen. Nu har jag fått svar från Travelpartner igen och dom ger sig inte, påstår t.o.m att dom inte ändrat hotellets placering på kartan sedan jag skrev till dom första gången. Någon ytterligare kompensation kommer dom inte att ge och villkoren alltså boka två nätter för att få 400 kr gäller. Dåligt.

Av Karin - 3 december 2009 17:57

I morse var det sol me sedan kom molnen, vi gick till Carefour och kollade deras kylskåp eftersom vårt inte är ok, enligt MC Andersson så håller inte kylan som det ska, termometer har kollat sedan vi kom. I går ringde vi Mariana och talade om att kylen är på upphällningen och fick ok för att köpa en ny. Förra veckan när vi var till Carefour kostade kylen med ett frysfack 287 eur idag 199 eur, så vi slog till och köpte den Ringde Totis som ställde upp som vanligt och kom och hämtade oss tillsammans med kylskåpet det blev lite trångt i hans Toyota men vi fick plats så nu har vi en ny kyl och frys som drar mycket mindre el. Det kom lite  regn samt åskknallar på e.m men nu är det uppehåll. Vi hann också med ett besök på Kokkinos där vi köpte öl och vin. Sedan bjöd Gösta alla på en "Manhattan" han börjar fixa blandningen bra nu.

Av Karin - 3 december 2009 07:16

Man tror inte att det är sant, men i natt var det 17 grader, kanske är det varma vindar från Sahara på gång, men väderrapporten har sagt annat, just nu är det sol i alla fall.

Av Karin - 2 december 2009 18:12

Det var 12,1 grader i natt och idag har vi som vanligt haft sol (låter kaxigt eller hur) passade på att tvätta igen och det blev dessutom lite blåst så det torkade fort. Vi tog en promenad in till byn och en affär som heter Kokkinos där man också kan handla det mesta men det är längre att gå så vi brukar lifta med Sarah och Totis när vi t.ex köper öl, åtta st 33 cl KEO öl för 3,88 eur och 3 literersbox vin för 6 euro de priserna kan man inte klaga på. I eftermiddags började det blåsa lite svalare vindar och de har visst lovat att det ska bli både regn och åska i slutet av veckan.

Av Karin - 1 december 2009 16:00

Bara en månad kvar på det här året. I natt var det 12,4 grader och morgonen startade med att vi laddade tvättmaskinen det var lite molnigt men när vi skulle hänga tvätten så sken solen. Efter frukosten läste Gösta av el- och vattenförbrukning för november. Elen kostar 0,95 kr per kwh och då ingår 15 % moms, ingen nätavgift, vatten 600 kr per år, då ingår 20m3, sopavgift 840 kr/år räknat på 10,50 kr/euro. Vid 10,30 gick vi till stranden, Gösta skulle bada, men först måste temperaturen på vattnet tas

  

det var hela 20 grader. Efter det kom doppet, bildbevis finns. I eftermiddags gick vi till Orfanidis och köpte fläskkött för 1,49 euro/kilo med litet ben, så nu ska det bli Tavas omkring kl. 18,30 då grytan stått i ugnen ca 3 timmar.

Ovido - Quiz & Flashcards