kaga

Alla inlägg under december 2010

Av Karin - 13 december 2010 17:45

Vi har inte firat någon lucia idag tror att svenska kyrkan hade luciatåg någon gång under dagen men vi började med att tvätta för solen sken från en molnfri himmel i morse.

I går däremot firade vi min födelsedag, vi började med att ta bussen till Arguinigin för att hälsa på Rolf och Sonja, ett par från Gävle som vi lärde känna på en bussresa till Balatonsjön för flera år sedan. Dom hade tagit en vecka på Sunving resort där, ville bort från snö och kyla några dagar. Det var ett riktigt familjehotell med flera pooler och det var många barnfamiljer bland gästerna. Vi blev bjudna på lunch på hotellet och det var ingen dålig lunch. Som tur var så var det buffé så man fick plocka själv, där fanns ett mycket fint salladsbord och flera varmrätter både fisk, kyckling och köttryta att välja på, därefter glass, frukt. tårtor m.m Lätt att ta för sig för mycket. Vid halv fyra tog vi bussen tillbaka och sedan blev det lite cava på balkongen innan vi åkte till Las Brasas i Playa Ingles och åt en gång till den här dagen. I morse behövde jag ingen frukost för jag var fortfarande mätt efter gårdagen.

Efter lunch idag så tog vi en promenad till lägenheten som vi tittade på häromdagen, det är motlut nästan hela vägen så jag ville känna efter om det var ok att hyra däruppe på höjden. Det tog bara 10 minuter att gå från busshållplatsen vid Rocas Rojas så där kan jag nog tänka mig att bo, tog också en bild på huset.

  

Gösta tog också ett dopp i havet efter promenaden och vi var också in till Eva och Hasse en stund, dom bor ju alldeles vid stranden.  Efter vår gata så har jag haft koll på en slingerväxt ett tag och nu blommar det för fullt och vad jag kan se så är det doftranka och den är jättefin just nu.

  

Det är ju en annan också, men den vet jag inte vad den heter, kanske någon annan gör det.


Av Karin - 11 december 2010 19:02

Det blev en långpromenad idag, vi tog bussen till Maspalomas och började gå vid fyren.

 

Som synes så är det en hel del folk på stranden. Förra gången vi var här gick vi ju flera gånger och då var det lätt att gå med fin sand för det mesta men något har hänt sedan dess. Nu var det massor med stenar nästan hela vägen och vi fick också gå högre upp så nu gick vi precis intill solsängarna där nudisterna håller till från fyrens håll.

     

Det var bara att titta var man satte fötterna för annars var det lätt att slå i en tå och det känns. Väl framme i Playa Ingles, då hade vi gått  75 minuter, var det dags för lite lunch. Vi gick till Café Mozart och åt "badischer kartoffelsalat mit bockwurst" och till det öl, riktigt gott var det. Sedan var det bara att traska vidare mot SA och när vi kom hem hade vi varit igång ca två timmar och det kändes i HELA kroppen. Eftermiddagen har gått i lugnets tecken, vi hörde åska på långt håll men den höll sig  till havs och idag har vi faktiskt inte haft något regn hittills.


Av Karin - 11 december 2010 10:10

I går kväll var vi på Julfest för svenskarna här, den var på Monte Rojos restaurang där många bor. Det blev ingen julmat men trerätters, jag valde lax till huvudrätt och Gösta entrecot och godare har vi väl ätit men glassen var i alla fall god. Det blev lite allsång med "White Crismas, Bjällerklang, Rudolf med röda mulen och Jag såg mamma kyssa tomten" Gubbers underhöll också med lite andra jullåtar t.ex Sjömansjul på Hawai. Den har vi ju saknat i många år eller hur? Efter maten blev det dans men vi stannade inte så länge, det är ju en "klick" som umgås och vi har inte kommit in där och dessutom spelade orkestern hellre än bra liksom för två år sedan när vi var där. Det blev en promenad till centrum och Lena´s och Skandinaviska baren innan vi gick hem.

För övrigt så har vi haft en hel del regn den här veckan, minst en skur om dagen så här är det grönt och fint.

I går ringde Gösta till en senor Juan som hade satt upp en lapp, om en lägenhet att hyra , på kyrkans anslagstavla. Det såg väldigt bra ut, nyrustad med en massa finesser och "bara" 575 eur per månad. Juan kom och hämtade oss och visade lägenheten som var riktigt fin, klickgolv i hela lägenheten och det är ju inte vanligt, snygga möbler, nyrustat duschrum och han skulle också kunna fixa internet. Det visade sig att han har en datorshop i San Fernando så teknik det kan han. Ev. kommer vi att hyra där i mars och sedan nästa vinter. Det fanns också en liten pool och solarium (hans benämning) på taket. Det var ett lugnt område men det ligger längre från centrum än vi bor nu, motion behöver vi ju så det är inte helt fel i alla fall.

I dag skiner solen och just nu går tvättmaskinen och planeringen är att vi ska ta bussen till Mas palomas och sedan gå hem om inte molnen kommer tillbaka. Det blir första gången för i år om det blir av.


Av Karin - 7 december 2010 10:55

I natt har vi haft lite regn och det var mulet när vi vaknade, men det är det för det mesta. I söndags tog vi en promenad in till Playa Ingles för ännu ett sökande efter Parque Mar och den här gången lyckades vi bättre. Det såg riktigt trevligt ut små tvåvåningshus runt en liten pol.

  

Verkade lugnt trots att det ligger efter en stor gata, det fanns också restauranger och små köpcentra alldeles i närheten.

I går blev det en lugn dag det var helgdag här (nationaldag) men affärerna här i SA var öppna i alla fall. På kvällen gick vi till Monte Rojos restaurang och beställde bord till fredagkväll då "Gubbers" (ett glatt gäng) spelar julsånger och det blir trerättersmiddag och dans efteråt. Efter det gick vi till centrum och Semaforo en liten bar som vi besökte förra gången och tog en GT innan vi gick hem igen det var riktigt varmt så vi kunde sitta på balkongen ganska länge. I dag ska vi ta bussen till Vecendario där det finns ett stort köpcentra eftersom vädret ser ganska ostadigt ut.

Av Karin - 5 december 2010 09:39

  

Då är det dags att tända andra ljuset i vår adventsstake som ser ut så här. Vi var på IKEA innan vi åkte och köpte fyra glasljusstakar som kan vändas och användas med värmeljus också. Ljusmanchetterna letade jag fram i vårt källarförråd och det blev ganska bra tycker jag. En julduk som jag sytt för länge sedan fick också följa med.

I går hade vi bestämt att leta efter en restaurang som vi besökte förra gången och som ligger mellan Bahia Feliz och San Agustin, hade förstås glömt vad den hette. Först gick vi till apoteket och jag köpte ett knästöd eftersom jag fortfarande får ganska ont i höger knä när jag går långt och sedan var det att ta trapporna upp mot Bahia Feliz. Det var inte alls svårt att hitta Bamira som restaurangen heter och den fanns kvar, det är ett österrikiskt par som har den och det är en speciell inredning eftersom Herbert Eder som mannen heter också är konstnär. Dyrt var det då och antar att det fortfarande är dyrt men vi får se om det blir något besök. I går kväll var vi till restaurangen på Rocas Rojas och åt deras sjötunga som är fantastiskt god, tog en bild men den kommer senare för jag har inte laddat in den än.

I dag blåser det igen och är mulet så vi får se vad vi hittar på.


Av Karin - 3 december 2010 18:15

I morse var det mulet så vi bestämde oss för att ta en promenad och försöka leta på hotellet  där Ulla och L-G ska bo, men vi hittade det inte. Gör ett nytt försök en annan dag. Vi gick ner till strandpromenaden och tog den hemåt och då kom solen. Det är inte bara sandskulpturer som man kan se när man går där ibland kan vi se den här

 

förstår inte att han kan sitta så stilla, men när man slänger en slant i burken framför honom då rör han sig så här

  

I e.m har Gösta badat och då var det 22 grader i vattnet, jag har suttit i solen på balkongen och läst och haft det riktigt skönt. I kväll ska vi gå till en restauran som heter Ezpetada och ligger i centrum, vi har beställt bord för det var där vi inte kom in förra fredagen, de lär ska ha mycket bra mat.  

Av Karin - 2 december 2010 18:48

Nu har vi haft skapligt väder två dagar igen så tvättmaskinen har gått både i går och idag och tvätten har dessutom torkat på några timmar. När vi hängt lakan i förmiddags gick vi in till Playa Ingles och köpcentrat som finns innan öknen. Stannade vid en servering och Gösta beställde två öl och eftersom han inte sa storleken så blev det 1/2 liters förstås á 2,90 euro/st till det lite tilltugg. Efter en stund kom kyparen med varsitt glas med "vitaminas" som han kallade det, men det smakade som päronconac, kanske inte vad man önskar innan lunch . Han vill väl att vi ska komma tillbaka. På vägen tillbaka tog jag bilder på sandskulpturer som en man gjort efter stranden, det är otroligt hur dom kan få till det .

   

Riktigt stora är dom också. Det blev en tur till tyska bagaren för att köpa bröd innan vi gick hemåt. På e.m kom Hasse och Eva förbi, Eva har inte varit hit tidigare och det var riktigt varmt och skönt på vår balkong. I kväll blir det lite TV-tittande via webben. 

Ovido - Quiz & Flashcards