kaga

Alla inlägg den 28 mars 2010

Av Karin - 28 mars 2010 16:12

Gösta som håller koll på det mesta har räknat fram att vi varit här hela 148 dagar, men nu är det bara drygt en vecka kvar. I går var vi på en tur med Sarah och Totis till den occuperade sidan, det finns en övergång inte långt ifrån Paralimni. När vi kom dit måste vi först "köpa" en bilförsäkring för 25 euro och gäller en månad, därefter fick vi skriva namn, passnummer och nationalitet på en blankett som skulle kollas och stämplas innan vi fick åka vidare. Vi åkte till Famagusta och huset där Totis bodde fram till 1974. Efter det åkte vi efter stängslet till den del av stan som är stängd och vidare till hamnen och en strand som är öppen en bit. Vi gick fram till avspärrningen och tittade mot Paralimni och såg alla hotell som länsats på allt värdefullt, det satt en vakt där och när jag tog den här bilden så ropade han att det inte var tillåtet att fota så det blev bara en.

  

Efter Famagusta åkte vi till en by där Totis föräldrar var födda och sedan vidare mot "tippen" i nordöst. Vi hade mackor och öl/kaffe och té med så vi stannade vid en sandstrand och åt upp vår matsäck, vid den här stranden lägger sköldpaddora sina ägg.

  

Det var mycket vackert och det fanns bara några restauranger och övernattningsstugor än så länge. Vi vände vid ett förfallet kloster som hade varit  mycket vackert men snart finns det väl inte kvar om inget görs. I det här området hade det bildats ett reservat för vilda åsnor och vi fick också se några. Sedan blev det samma väg tillbaka. När vi var på vår förra tur såg vi judasträd som blommade på många ställen men de stod så att det inte gick att stanna och ta bilder, men när vi kom till Derinia, grannby till Paralimni, på väg hem så hittade vi det här.

  

Är det inte vackert?

Ovido - Quiz & Flashcards