kaga

Alla inlägg under januari 2011

Av Karin - 5 januari 2011 09:49

I går eftermiddag fick Gösta gå hem från sjukhuset, med sig hade han ett stort kuvert innehållande en röntgenbild och en bild från ultraljudet på magen. Ett brev fick han också med, där det står vad han haft för symptom m.m även ett recept på blodtryckssänkande medicin som heter Biopress 16 mg Comprimidos tillverkade av Takeda. Återbesök den 12 februari. Det är bara att hoppas på att värken inte kommer tillbaka. Nu är det bara att återuppta våra promenader och leva som vanligt.

Av Karin - 4 januari 2011 13:47

Gösta ringde och i eftermiddag kommer han att skrivas ut och det lät som om han får piller mot högt blodtryck och ska tillbaka för kontroll om 10 dagar. I dag var det osäkert igen om det fanns någon sten.

Av Karin - 3 januari 2011 18:58

I dag har dom gjort ultraljud på hjärta och mage svaret får han av läkaren i morgon, dom tycker att han har högt blodtryck så därför kollen på hjärtat. Konstigt nog så har han haft samma tryck hemma och då har det varit bra enligt vad dom sagt. Det kom en svenska som jobbar på sjukhuset när jag var där och hon sa att dom vill kolla upp honom ordentligt innan han får gå hem. Det är väl bra men inte roligt att sitta i en blå pyjamas på en stol eller ligga i sängen en hel dag när man inte känner sig sjuk. Värken har släppt och det är ju bara att hoppas att den inte kommer tillbaka. Det är bara att avvakta morgondagens rond.

Av Karin - 3 januari 2011 11:11

Gösta ringde nyss och idag kom en ny läkare och han sa att det fanns en sten. Gösta har fått tabletter som ska lösa upp stenen om jag förstod det rätt och nu har han fått äta mat och han blir kvar till i morron. Ska gå till sjukhuset senare idag.

Av Karin - 2 januari 2011 15:25

I förmiddags var Aina och jag och hälsade på Gösta för att kolla läget. När vi var där kom "ronden" och läkaren sa att han troligtvis kan komma hem i morgon. Värken har släppt och nu pratades det inte om någon skiktröntgen, så det är bara att avvakta. Han får fortfarande bara näringslösning men var inte hungrig så han får väl det som behövs. Tur att Aina och Rune kommit hit så jag har lite sällskap, i går kväll var jag med dom ut och åt och vi ska gå ut i kväll också, inte kul att laga mat år sig själv. Annars är det som vanligt solsken och riktigt bra väder för tillfället.

Av Karin - 1 januari 2011 14:08

Vi hade en trevlig kväll hemma i väntan på nya året. Gösta lagade stroganoff på oxfilé och vi drack gott vin till. Vi tog en promenad till centrum efter maten och sedan satt vi på balkongen och drack ett par glas cava och tittade på fyrverkerier. I morse hade Gösta fortfarande ont i ryggen och gick iväg till Clinica Roca för att få träffa en läkare. Han ville inte gå dit igår för han trodde att dom skulle lägga in honom för att tjäna lite pengar, men i dag gick han alltså dit, jag skickade med honom en telefon så att han skulle kunna meddela vad som hände. Efter ca två timmar ringde han och sa att han skulle läggas in i väntan på en specialist som skulle konsulteras. Den läkare han träffade trodde att det var njursten men han kunde inte med säkerhet säga det. Jag gick dit med en bok så han har något att sysselsätta sig med och fick då veta att de tagit en hel del prover och det skulle troligtvis bli skiktröntgen också. Det är ju bra att de kollar upp honom ordentligt, ska dit i eftermiddag med necessären eftersom han troligtvis får stanna över natten som tur är så delar han rum med en norrman så han har någon att prata med. Får väl gå ut och äta med Aina, Rune och Björn själv ikväll, trevligt att dom kommer så jag får lite sällskap. Fortsättning följer när jag vet mer.

Ovido - Quiz & Flashcards