kaga

Alla inlägg den 26 juni 2011

Av Karin - 26 juni 2011 21:54

I eftermiddags tog Sarah och jag en tur till Axmarsbruk för att kolla in restaurangen Axmarbrygga som hon hört talas om, jag har ju varit där några gånger så jag följde mer än gärna med dit. Vi stannade sedan till vid Hyttan som hade öppet och det är ett riktigt häftigt ställe, det finns eldsjälar som lagt ner ett fantastiskt jobb på att få till stånd ett besöksmål utöver det vanliga.

   Det är inte så lätt att få en bra bild och återge den stämning som finns inomhus men det här är ett försök.

 Nu i juli kommer också Norrsundets arbetarteater att framföra  ett teaterstycke om häxprocessen, måste bli riktigt häftigt i den miljön.

  

 Här är en bild från utsidan.

Efter besöket i hyttan så åkte vi till "slottsparken" som också är sevärd trots att slottet revs 1970, lusthuset har i alla fall bevarats och det finns många olika sorters träd i parken och i dag var det dessutom en massa mygg som inte sett en mänsklig varelse på länge, trots det så var det värt ett besök.

På vägen tillbaka passerade vi Ljusne och Gullgruva innan vi var tillbaka i vårt lilla "hörn" av hälsingeskogen. En riktigt trevlig tur med många myggbett ( som försvinner) men minnena finns kvar.



Ovido - Quiz & Flashcards