kaga

Alla inlägg den 6 mars 2012

Av Karin - 6 mars 2012 19:14

I dag har vi varit på en tur tillsammans med Aina och Rune till en by/stad i bergen som heter Aguimes. Vi tog bussen från San Agustin till Cruz de Arinaga och där bytte vi till en annan buss som tog oss upp i bergen. Här finns det en gammal del som har rivits och byggts upp igen, det finns också en hel del fina skulprurer som ni ska få se bilder på.

 

Den första vi kom till var den här, sedan kom vi till ett litet torg där det förstås fanns en kyrka och små restauranger så där blev det först ett besök i kyrkan och sedan en öl på en uteservering.

   

Sedan hittade vi en kontstutställning i Casa de la Cultura, där träffade vi en chilenare som hade bott i Stockholm och nu bodde han här och han visade oss en utställning av en Koreanska som heter Woo-Bock Lee och har bott i Sverige i många år sedan skulle det komma fler utställningar med svenska konstnärer där så det får nog bli besök där till vintern igen.

 

Utanför kulturhuset hittade Aina den här fina "möbeln" lite hård var nog stolen.

 

En cellist hittade vi på ett annat ställe, vi var också in i ett litet museum som handlade om byn. Det blev sedan dags för lunch och vi hade kollat in ett hotell som såg trevligt ut och dit gick vi.

 

Det ser väl trevligt ut eller hur? Här serverades canarisk mat och vi valde lamm med pinjenötter och russin, det var som en gryta med potatis och sås som smakade mycket bra. Canariskt rödvin blev det till förstås.

 

Det var många sådana här fina gränder och vi hade kunnat gå där länge men vi tog oss tillbaka till busstationen och åkte samma väg tillbaka. En sista bild blev det nära busstationen.

 

Den här platsen är värd att besöka och det vore trevligt att bo en natt på hotellet där vi åt, kanske en tänkbar utflykt nästa vinter.

Ovido - Quiz & Flashcards