kaga

Alla inlägg den 24 mars 2012

Av Karin - 24 mars 2012 10:27

Nu är det inte många dagar kvar, på torsdag har vi biljetter via Barcelona, vi ska åka från Las Palmas 10.05 om allt stämmer. Det har utlysts en generalstrejk i Spanien den 29 mars, men vi vet inte vad det kan ha för inverkan på vår hemresa, vi har inte hört något från flygbolaget än i alla fall. I torsdags var vi till Las Palmas tillsammans med Aina, Rune, Philip och Fia. A och R har hittat en restaurang som ligger nära till Las Canteras stranden och där ska dom ha bästa köttet på ön, det kommer från Uruguay. Tabla Caliente heter  restaurangen och ägaren pratade bra svenska han lovade att om vi inte tyckte maten var bra så skulle vi slippa betala. Här ska ni få några bilder, först en bild från stranden där det var ovanligt mycket folk, det har ju blivit lite varmare här nu.

 

Rune och Gösta år Chautau Briane (troligtvis felstavat) men så här såg den ut när den skars upp vid bordet.

   

Jag år flamberad oxfile med bakad potatis.

 

Aina åt flamberad njure, såg nästan lika ut som min tallrik.

 

Här skärs köttet till Philip och Fias Couer de filé Provencale.

 

Ber om ursäkt för stavningen. Som ni förstår så blev vi ordentligt mätta, till det här drack vi husets röda vin. Någon dessert orkade vi inte utan gick till ett hotell som heter Rheina Isabel, tror jag, där vi tog kaffe och avec. I foajen har dom alltid uppsättningar med riktiga rosor, mycket vackert.

 

På vägen till bussen så hittade jag en butik med lokalt hantverk och det blev förstås ett par örhängen, Gösta hittade en butik med cigarrer och här sitter han och njuter en sådan innan vi gick till bussen som tog oss tillbaka till SA.

 

En mycket trevlig dag med god mat tillsammans med goda vänner.


Ovido - Quiz & Flashcards