kaga

Alla inlägg under maj 2010

Av Karin - 13 maj 2010 08:39

I dag hade vi tänkt åka till stugan och börja städa efter hantverkarna, men det blir inget av med det. Gösta var dit i tisdag och träffade rörmokaren som ska dra nya ledningar till duschrummet. Rörmokaren jobbade tre timmar sedan hade han inte tid längre utan skulle komma tillbaka och göra klart i morgon. Golvläggarna hade lagt klickgolvet men det saknades golvlister och en del annat och dom syntes inte till på hela dagen. Det går ju inte att ställa tillbaka möblerna förrän det är klart. Hoppas att de som de lovat gjorde klart jobbet igår, men säker kan man inte vara. Ska det behöva vara så här att ha med hantverkare att göra, inte konstigt att dom har dåligt rykte och man måste tydligen ha massor av tålamod själv. På lördag är vi bjudna till Hille och det ska bli mycket trevligt, så därför hoppas vi nu på bra väder på söndag så att vi kan åka till stugan då istället. Hoppas att vi kan vara i stugan nästa helg för första gången i år.


Av Karin - 10 maj 2010 15:07

  

Så här stora har flickorna blivit, bara tre månader kvar till ettårsdagen. Klänningarna köpte jag på Cypern och dom passar än och förhoppningsvis ett tag till. De hade varit på kalas i går därför lite extra finklädda. Det är Emmelina i grönt och Nellie i rosa.

Av Karin - 6 maj 2010 18:21

Nu har vi fått våtrumstapet och matta på golvet i duchrummet, det återstår lister och sedan ska rörmokaren dra ledningar till beredare, tvättställ och dusch. Enligt verkaren på Hälsinge Bygg så har dom varit i kontakt med en firma som lovat ringa oss så att vi kan göra upp en tid för att träffas i stugan. Han har inte ringt så jag vet inte om han är intresserad av jobbet, få se hur det går. I dag kom två man från byggfirman med golvet  till övriga stugan som de ska börja lägga i  morgon och de trodde att de skulle vara färdiga till Kristi Himmelsfärd. Förhoppningsvis ska det inte dröja så många veckor förrän vi kan börja vara där.


Av Karin - 5 maj 2010 16:37

I morse tog jag bussen till Sätra, Sandra skulle till BVC med flickorna och jag erbjöd mig att följa med som hjälpreda. De skull vägas och mätas och båda var 68 cm långa och Emmelina vägde ca 8500 gr och Nellie 8700 gr, dom ligger precis på kurvan. Båda är lite snuviga och har hosta men det hör väl till våren kanske. Sedan tog jag bussen tillbaka till stan, vi hade tvättstugan kl. 10.00 och Gösta hade laddat maskinerna när jag kom hem. När tvätten var färdig tog vi en promenad till Rusta och köpte en vattenkokare för 49 kr, man undrar hur de kan sälja så billigt. Vi hann hem innan det kom en regnskur och nu skiner solen igen. I morgon ska vi åka till stugan och se hur det är där. Verkmästaren ringde idag och meddelade att mattläggaren var där idag och han trodde att mattorna på golv och vägg skulle bli klara idag och i morgon skulle de börja med klickgolvet. Hoppas att det inte tar så lång tid för sedan ska rörmokaren dit också och Hälsinge Bygg hade varit i kontakt med en som lovat ringa oss och bestämma tid när vi skulle kunna träffas i stugan. Han har förstås inte ringt men jag sa att Anders kunde meddela att vi kommer dit i morgon och då är det ju lämpligt att rörmokaren också kommer dit, vi får se hur det går.

Av Karin - 2 maj 2010 15:45

I går gick jag i förstamajtåget och det var ett tag sedan det hände. I år var det Jan Eliasson som höll talet och han drog en hel del folk. Tyvärr började det regna under hans tal och det var ganska kallt men det hör också till förstamaj. En bild blev det i alla fall.

  

I dag tog vi en promenad till Hemlingbystugan, det var ett tag sedan vi var där och solen sken men det blåste lite kallt. När vi kom dit fick jag se både blåsippor och vitsippor, det är en speciell känsla när de börjar synas i backarna.

    

Hade förstås kameran med och kunde inte låta bli att fota förstås. På vägen tillbaka gick vi genom Södra kolonin och hälsade på Britt-Marie och Bengt. Det var full aktivitet i många stugor och på de små tomter som de har. Britt-Marie hade sått dill, persilja och en hel del annat i drivbänkar och det såg riktigt fint ut. 

Vi kunde också sitta på verandan och fika i solskenet, det njuter man särskilt av på våren. 

Ovido - Quiz & Flashcards