kaga

Direktlänk till inlägg 20 mars 2012

Restaurangbesök

Av Karin - 20 mars 2012 10:21

I går var vi tillsammans med Aina,Rune, Margareta och Stefan till en restaurang i en by som heter El Madronal. Restaurang Martell är en "pärla" som ligger uppe i bergen, vi tog bussen till Las Palmas och sedan bytte vi där och fortsatte ca 40 minuter upp mot San Mateo. Vi blev mycket väl mottagna, Aina och Rune har varit där flera gånger både i vinter och förra vintern. Vi inbjöds till en rundvandring innan vi satte oss till bords.

         

Restaurangen var i två våningar så dom kan ta emot många gäster samtidigt, vi var där omkring kl. 14.00 så då var det inte så mycket folk. Det började med tapas i olika former.

Det var fyllda champinjonhattar, en äggrätt, hemgjord korv m.m det gällde att ta det lugnt frän början för att orka med allt. Huvudrätten var en fantastiskt god lammstek med sås av aubergine med grädde och fikon bland annat.

 

Så här såg det ut. Det var husets röda vin till förstås. Därefter kom det desserter, jag glömde att ta fram kameran och fota dom. Det var tre stycken som ingick sedan kom dom och bjöd på den fjärde "tryffel",  till desserten serverades starkvin. Vinerna gör dom själva. Som ni förstår så tog det lite tid att smaka på alla rätter och sedan var det bara att betala och ta bussen tillbaka samma väg.

 

En sista bild när Stefan och Gösta står tillsammans med ägaren utanför. Vi kom tillbaka till SA strax före 19.00, mätta och ganska trötta efter en fantastiskt fin dag. Ska göra om det här nästa vinter har vi bestämt.

När det gäller nästa vinter så har vi redan bokat boende och fått kontrakt från slutet av oktober och till 21 mars. Den här gången ska vi hyra en lägenhet på samma sida på gatan där vi bor nu, med ett hus emellan. Kerstin och Lars har bott där nu i tre månader. När vi var och tittade på den åt dom så sa Gösta på en gång, här ska vi bo nästa vinter, det är lite mer skyddat där och inredningen är mer traditionellt spansk, dessutom finns det trådlöst internet där.

 

Uteplatsen är riktigt bra.

   

Det finns till och med en inbyggd ugn i köket, men bara två plattor där också, men annars är den välutrustad. Lägenheten vi har nu ska ett par svenskar hyra från januari till mars 2013 så Angelica får hyresgäster i alla fall.


 
 
Ingen bild

Aina

20 mars 2012 18:57

Jag håller med det är en fantastisk restaurang. Men det var inte aubergin utan squash till lammet. Jag ska försöka göra detta.

Karin

21 mars 2012 09:09

OK hade en aning om att det var fel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 10 december 2014 14:51

I går tog Margareta, Stefan, Gösta och jag bussen till Las Palmas, det var dags att kolla på sandskulpturerna igen. Först gick vi till restaurangen Tabla Caliente där vi varit flera gånger. Det är alltid lika trevligt att komma hit, man känner sig my...

Av Karin - 5 december 2014 13:02

I onsdags så var vi åtta svenskar som hyrde en minibuss och åkte till Casa Martell som ligger mellan Santa Brigida och San Mateo. På vägen dit stannade vi till ovanför Las Palmas för fotostopp.     Riktigt fin utsikt var det. Sedan fortsatte vi...

Av Karin - 1 december 2014 20:28

Har inte skrivit på länge, men ska försöka börja igen. Lovar inte att det blir med någon kontiunitet. Vi har varit här i San Agustin sedan  den fjärde oktober och vi har det jättebra, samma lägenhet som två tidigsre år och vi trivs mycket bra. Vädret...

Av Karin - 30 januari 2014 14:05

I går tog vi bussen till San Telmo i Las Palmas och sedan bytte vi buss till Gáldar där det finns ett arkeologiskt museum som vi fått tipps om. När jag kollade på kartan var det skulle ligga så såg det enkelt ut som alltid, men väl på plats var det i...

Av Karin - 11 december 2013 10:55

I går kväll hade vi födelsedagsfirande, två dagar i förskott, hos Elisabeth eftersom hon har musik på tisdagar och det är ju alltid trevligt med musik. Vi började firandet här hemma med lite cava, så vi hoppade över fördrinken och högg in på förrätte...

Ovido - Quiz & Flashcards