kaga

Alla inlägg under november 2009

Av Karin - 25 november 2009 06:53

Läste i Arbetarbladet nyss att det varit 11 soltimmar i Gävle hittills i november, det har vi på två dagar. I går blev det en lugn dag som jag antog att det skulle bli. Jag var med Sarah och Totis till Carefour och handlade lite, annars blev det att sitta på altanen och läsa och sticka. I natt var dom till Larnaca och hämtade dotter och barnbarn som kom från Oslo. Planet skulle landa 03.20, inte kul att komma den tiden, men efter att MCA gått i konkurs så finns det inte så många alternativ. Vi hoppas att MCA återuppstår igen med de flygtider som det hade. I dag blir det en promenad troligtvis in till byn. En julbild på slutet sånt här kan man köpa på Orfanidis till 33 % rabatt, men jag avstår.

  

Av Karin - 24 november 2009 07:03

I dag har vi moln över hela himlen, men det har varit 14 grader inatt och just nu kl. 08.10 har vi 20,6 grader på altanen. Så småningom kommer nog solstrålarna att bryta igenom. Det blir en lugn dag idag, fick lite ont i kroppen efter flera promenader igår. Gösta hittade en affär som sålde Famous Grouse, 1 liter för  9,95 och det kan man inte missa. Före det den långa rundan och efter ett besök på Orfanidis det blev lite väl mycket.

Av Karin - 23 november 2009 06:58

Det låter kanske tråkigt men nattemperaturen håller sig kring 13 grader än så länge och som vanligt skiner solen från en molnfri himmel. Har sett att ni har tråkigt väder för det mesta hemma, men så brukar det ju vara den här årstiden, ett av skälen till att vi inte stannar hemma.

I dag blir det en tur till Orfanidis för att fylla på kylskåpet, sen får vi sevad det blir. Det vi slipper "släpa" hem är vatttendunkar, här finns det sådana här på många platser. Man har en dunk, vi har fått låna en på 20 liter och för en euro så fyller man den med dricksvatten. Vi har ju tur som har grannen med bil så vi lämnar den tomma dunken och får en fylld tillbaka. Det kallar jag service.

  

Av Karin - 22 november 2009 14:06

Roligt att se att ni uppskattar att läsa vad vi gör. I morse hade vi problem med uppkopplingen så det blev inget inlägg då. I natt hade vi 13,8 grader och idag har det varit en fin dag igen, just nu 25 grader på altanen, men snart försvinner solen klockan är ju ca 15.05 just nu. Blev bjudna på 11 kaffe med cypriotisk kaka av grannarna, hade ingen kamera med så det blir ingen bild. Ni ska i alla fall få se småtjejerna i nytagen bild som jag kopierat från Sandras blogg, visst är dom söta?

  


Av Karin - 21 november 2009 08:16

Så här blev resultatet. Smaken var ok, men den hade kunnat stå i ugnen en  timme till, vet nu det till nästa gång. Och det blev godkänt från gästerna.


I natt har det varit 14,4 grader och 70% luftfuktighet, nu har vi sol och lite blåst. Snart ska vi ta en promenad. 

Av Karin - 20 november 2009 14:47

Tror inte jag skrivit tidigare och visat på bild att vi har havsutsikt från vår altan, det tar ca 20-25 min att gå dit men vi kan i alla fall se det.

    

I dag har vi haft en fin dag igen, tog en promenad till Orfanidis och handlade. I kväll ska vi bjuda grannarna på en cypriotisk gryta, som heter Tavas. Enligt receptet ska det vara lammkött men det fick vi inte tag på så det blir fläsk i stället, den ska stå i ugnen 2-3 timmar i 150 grader, tillsammans med köttet ska man ha lök och tomater och kryddor.  Ska bli spännande att se hur det smakar. Lite vågat kanske att bjuda på något som man inte själv vet hur det ska kryddas.

Av Karin - 20 november 2009 08:02

I natt har det varit 11,5 grader som lägst och det ska bli 22 grader idag, solen skiner från en blå himmel och parasollet är uppfällt på altanen när kl. är 9,00 här. Låter härligt, eller hur.

Av Karin - 19 november 2009 15:48

Vi har ju köpt mobiltbredband  via Vodafone men det är lite problem med hastigheten, det ska va 3G men det är bara ibland. Vi får sätta ut kabeln genom fönstret och det har inte gått så bra alltid, Var till CYTA där vi köpte abonnemanget och frågade om det fanns längre sladd att köpa men enligt dom gick det inte att få tag på. En kvinna som arbetar där berättade då för Sarah att hennes son som jobbade i en dataaffär hade fixat längre sladd åt någon och tipsade om att fråga honom. I dag gick vi dit och visst fanns det längre sladd att köpa så vi inhandlade en på två meter. Den måste fortfarande sättas ut genom fönstret men det verkar i alla fall som det är lite bättre fart just nu, hoppas att det håller i sig.

Ovido - Quiz & Flashcards