kaga

Alla inlägg under november 2010

Av Karin - 18 november 2010 15:08

I går tog vi bussen till Valbo, vi åker ju gratis som pensionär mellan 09.00 och 15.00 på vardagar. Jag har ju använt mitt kort en hel del i höst men det var första gången som Gösta använde sitt. Vi passade på att äta lunch på IKEA, strömmingsflundra och potatismos för 45 kr innan vi åkte hem igen. På  morgonen var det -7 grader och sol så vi fick i alla fall en fin vinterdag innan vi ger oss iväg. I morse började det snöa och det var nästan på noll så det svänger fort. Jag tog bussen till Sätra på f.m måste ju krama om småtjejerna lite extra det dröjer ju ett tag innan jag träffar dom igen. Förkylningen har blivit bättre hoppas att den inte kommer tillbaka. I morgon ska vi tvätta och efter det så får jag börja fundera vad som ska ner i resväskan, alltid lika svårt att välja vad som ska med, men vi har betalt extra så vi får ha 60 kg.

Av Karin - 16 november 2010 11:01

Tyckte att jag var bättre i går så jag tog en promenad i snövädret på eftermiddagen. I natt vaknade jag och frös och svettades om vartannat och i morse var det lite feber igen. Hade tänkt ta bussen till köpis en sista gång innan vi åker men det får vänta till en annan dag. Håller mig inomhus idag trots sol och nysnö, riktigt jullikt ute.


Av Karin - 13 november 2010 10:52

För två år sedan när vi kom till San Agustin blev jag jätteförkyld och fick uppsöka läkare för medicin. Med dryga veckan kvar tills vi ska åka tillbaka dit så känns det som om det är något på gång, lite feber, ont i ögonen, nyser m.m Kanske lika bra att det kommer nu i stället för när vi kommer till värmen.


Sandra och jag håller fortfarande på med att jaga folk på Handels, kopian på brevet som hon fick för två år sedan och där hon hälsades välkommen till förbundet tillika A-kassan är skickad till medlemsservice i Eskilstuna. Sandra fick ett telefonsamtal där hon fick veta att hon skulle ta kontakt med chefen M i Eskilstuna för det var hon som skulle bestämma vad som skulle ske. Efter flera samtal där M fanns på plats men inte kunde ta samtal så ringde Sandra när jag var hos henne i måndags. Fortfarande kunde M inte ta samtalet och dessutom skulle hon gå på semester. Sandra bad då att M skulle ringa upp och sa att det var viktigt och att hon försökt ringa flera gånger. Jo då den som satt i andra änden skulle skicka ett mail till M och be henne ringa, självklart gjorde hon inte det. I onsdags ringde jag till Eskilstuna och frågade efter M och fick veta att hon skulle bli borta i FYRA veckor. Då var jag inte snäll jag talade om vad jag tyckte om deras sätt att bemöta medlemmar m.m Det tog väl lite "skruv" för den som svarat skulle kolla vem som var i stället för M och så här skulle det inte få gå till. Sedan skulle vi skicka ett mail och berätta vad det gällde och vad som hänt så skulle biträdande chef ta tag i ärendet. Vi skickade mailet med ilskna kommentarer. Svar kom där dom behövde kopia på brevet, man blir häpen över hur inkompetenta dom är i en så stor organisation. Svarade att kopian finns hos chefen M, svar kom att M just bytt rum så alla papper låg i en stor hög och det gick inte att hitta kopian men på måndag skulle kontakt tas med Y på avdelningen i Gävle för att få en ny kopia. Undrar om dom försöker med utmattnings taktik, men då har dom fått med fel person att göra, så fortsättning följer........ 

Av Karin - 11 november 2010 16:20

Det är ett tag sedan jag skre, men nu är det dags. I tisdags åkte vi på en kryssning med Birka Paradise till Åland, efter det vackra väder som varit kom ovädret lagom tills vi skulle iväg. Vi tog gratisbusssen från Gävle 12.45 och då var det uppehåll här, men någonstans vid Tierp började snön komma och det snöade hela vägen och blåste som bara den. Vi kom i alla fall fram lyckligt och väl och satte oss i terminalen och väntade på Birgit och Kenny. Dom hade tagit sig till slussen med tåget och gick sedan i snöslask och blåst till terminalen, Birgits byxor och "varma" stövlar var riktigt genomblöta, Kenny hade tagit gummistövlar så han klarade sig bättre. Som tur var fanns det hårtork i hytten så den fick bli byxtork. Vi hade bokat mat 21.00 och båten låg kvar en timme extra vid kaj på grund av blåsten så vi hann äta i lugn och ro och dessutom tog vi en vända i Club Cobacabana och kollade på dansen innan det var dags för öppet vatten och gungeligung. Då var klockan ganska mycket så de var bara att gå till hytten och lägga sig.

Efter frukost på hemresan blåste det också ganska bra, på TV:n visades 17m/s och det kändes så jag och  Birgit gick till våra hytter och tog igen oss tills vi kom till lugnare vatten. Sten och Ebbe Nilsson hade ett uppträdande på hemvägen och då blev det trångt i Club Cobacabana. Vi hade i alla fall tagit plats i god tid så vi hade inga problem. Sedan blev det västerbottenspaj till lunch och så småningom kom vi tillbaka till Stockholm. Vi hade jättetrevligt och jag klarade sjögången riktigt bra den här gången. Det är redan bestämt att vi ska göra en ny resa nästa år.


I dag har Sandra, Emmelina, Nellie och jag varit till Leklandet på söder här i stan. Det finns en särskilld avdelning för barn upp till fyra år, men vi var där tidigt så vi hann kolla på det mesta innan de större barnen kom. Flickorna hade riktigt roligt som ni kan se på bilderna.

      

Bollhavet tror jag dom gillade mest. Sedan åkte vi hem till mig och jag bjöd dom små på plättar med hallonsylt och grädde, det gillar dom ska ni veta. Efter att ha tagit en tupplur så åkte dom för att hämta pappan efter jobbet. Nästa vecka får vi hitta på något annat kul.


Passar också på att "skryta" lite med vad jag stickat här i höst, jag började med en halsduk innan vi stängde stugan, som vanligt blev det en tur till Kilafors för att köpa garn. Strumporna har jag stickat sedan vi flyttade hem, jag hittade ett roligt garn som inte är så tjockt och lätt att sticka med och det har blivit några strumpor. Dom svartvita är Göstas och förutom de andra på bilden har det blivit ett par gröna till och dessutom varsitt par till Emmelina och Nellie av rester.

  

Nu har jag stoppat undan stickorna så det blir inget mer i år.


Av Karin - 8 november 2010 16:52

Tiden går fort och nu är det bara två veckor kvar innan vi flyger till värmen. I helgen har Tina varit på besök och träffat kusiner, kompisar och släkt så det har varit fullt upp. Vackert väder var det också med sol och någon grad kallt på morgon och kväll, riktigt skönt alltså. I dag har jag varit med Sandra och småflickorna på babysång i Mariakyrkan, vi hämtade också kort som en fotograf var där och tog för ett tag sedan. I morgon ska vi ut på havet, det blir en tur med Birka Paradise och vi ska träffa Birgit och Kenny som ansluter i Stockholm. Ska bli riktigt trevligt men det har lovats blåsigt så jag får ta sjösjukepiller och hoppas på att det ska gå bra. Rapport kommer senare.

Av Karin - 2 november 2010 08:31

Så har den "tråkigaste" månaden börjat, och vi har bara tre veckor kvar innan vi drar iväg till solen. Just nu har vi sol här också och det har varit riktigt skapligt väder på senaste tiden efter flera nätter med plusgrader så blev det minus igen i natt.

I dag har vattnet stängts av i vårt hus från kl.08.00 till 17.00 ska det vara stängt för något ska göras efter Muréngatan. Vi har hinkar i badrummet och pastakastrullen är fylld med vatten till köksbestyren. Vi är ju bortskämda med att det alltid finns vatten i kranen här i stan, men det ska nog gå bra.

I lördags träffade vi Göstas dotter med familj vi var och åt med dom på restaurang innan det var dags för dom att åka till Folkparken och "Tobbe trollkarl och Mojje" tror jag det hette.

I söndags skulle svärsonen laga en läcka på taket till deras hus och det gick inte så bra, han halkade och drattade i backen med båda armarna brutna så nu ligger han på sjukhuset och höger arm ska opereras den blev visst ganska illa skadad.

Vi ska nog ta oss till Hälsocentralen i e.m och få influensasprutan, i fjol hann vi ju inte få någon för vi åkte ju redan den 1 nov. till Cypern.

I morgon har vi tvättstugan igen och på fredag kommer Tina på besök över helgen.


Ovido - Quiz & Flashcards