kaga

Alla inlägg den 15 februari 2010

Av Karin - 15 februari 2010 16:31

I dag är det alltså 40 dagar till påskveckan och en dag då släkten umgås. Gösta och jag blev bjudna till Sarah och Totis för att vara med när Totis mamma, bror, svägerska och systerdotter med man kom från Limassol. Innan de kom tog vi en promenad till en affär som heter Pop Life, men den var stängd i dag. På vägen hem tog jag den här bilden på ginstbusken den blommar lite varstans efter vägarna.

  

Mycket trevligt att få vara med om ett "riktigt" cypriotiskt firande som jag skrev i går så får man inte äta kött den här dagen, men det var rikligt med grönsaker av alla de slag, samt grillade champinjoner och bläckfisk. En del av det syns på bilden här.

  

Vädret var jättefint så vi kunde sitta ute vid långbord. Det fanns en massa olika oliver som vi aldrig smakat, kokta rödbetor, tomater, gurka, sallad, selleri, jordärtskockor, ett speciellt bröd som bara bakas den här dagen m.m Grönsakerna här smakar ju mycket mer än de vi får hemma. Man avslutar alltid med något sött till kaffet och därefter frukt. Det var jättegott och mycket trevligt, tack för att vi fick vara med.

Drakflygning ska också finnas på programmet den här dagen, men vinden var inte den bästa för att få upp draken, Oskar och Adam försökte efter gatan men det lyckades inget vidare så de får försöka en annan dag. Adam tyckte i alla fall att det var jättekul och det ser ut som hans pappa också har roligt, eller hur?

  

Ovido - Quiz & Flashcards