kaga

Alla inlägg under februari 2010

Av Karin - 14 februari 2010 17:34

I dag har det varit karneval i byn, vädret helt perfekt, sol och varmt och en massa folk efter vägen och inne vid torget i byn, tog ett par bilder.

    

Inte lätt att få bra bilder med så mycket folk framför men det var riktigt trevligt i alla fall. Hittade också en servering där vi kunde få ett bord och Sarah, Birgit och jag beställde nypressad apelsinjuice, jättegott, men Gösta och Totis drack öl som vanligt. Nu håller Gösta på att laga mat det blir biff stroganoff på oxfilé som vi köpt på Orfanidis, till 220 kr per kilot, den var otroligt fin. I morgon är cyprioterna lediga för då börjar fastan eller Green Monday som det kallas då träffas släkten och äter grönsaker och en slags bläckfisk som grillas, de får inte äta något med blod i. Dessutom flyger de med drake, Gösta har köpt en som han gett till Adam och hans pappa, ska se om de kan flyga högre än Totis drake. Lite kul att få ta del av andra länders kultur, det kommer mer på bloggen i morgon.

Av Karin - 13 februari 2010 16:00

11,8 grader i natt och idag har det varit en riktigt fin dag, i förmiddags gick vi in till byn och Marks & Spencer. Jag ville dit och titta om de fortfarande hade rea. Det finns inte så många "större" affärer här där man bara kan gå runt och kolla det är ju kul ibland och man behöver inte handla, det gjorde jag inte i dag heller. På tillbakavägen tog vi en öl i solskenet vid torget i byn, det blev en ordentlig promenad tar ca 45 minuter till M&S.

I kväll ska vi åka till Agia Napa tillsammans med Sarah och Totis, Gösta ska bjuda på försenad födelsedagsmiddag. Paulas dit vi ska har haft stängt i treveckor men i tisdags öppnade de igen. Det blir räkor till förrätt och steak Diana därefter, det är redan bestämt, efterrätt får vi välja själva, så idag blev det bara en macka till lunch.

Av Karin - 12 februari 2010 15:53

Sol i morse, så det blev att ladda tvättmaskinen, när tvätten var hängd, gick vi långa rundan, det var ett tag sedan nu I dag behövdes ingen extra tröja, det var riktigt skönt. Hoppas att det här vädret håller i sig ett tag nu. Har tagit en bild av ett sommarhus som ligger efter stranden, vem skulle inte vilja ha ett sådant.

  

När vi kom hem kunde vi sitta på altanen och äta lunch vilket kändes riktigt bra. Sedan har vi njutit av solen resten av dagen. I dag är det väl OS invigning men vet inte om det kommer att sändas något i TV här, vinteridrott är ingen stor sak på Cypern och det kan man väl förstå. Vi får lyssna på radion via datorn i stället.

Av Karin - 10 februari 2010 18:34

I natt var det 10,6 grade så nu börjar det bli varmare hoppas vi. I  förmiddags åkte Sarah och jag till Agia Napa, igår när vi var där hittade jag en butik som hade rea på barnkläder, då köpte jag två små t-tröjor till tvillingarna. Sarah ville också kolla så därför åkte vi dit. Jag köpte byxor till tjejerna och Sarah hittade ett par tuffa shorts till Malte. När vi kom hem gick Gösta och jag till bageriet och köpte bröd och på vägen dit tog jag en bilder på "vår" Agave. Gösta hade också måttbandet med för att mäta hur mycket den växer på en vecke t.ex

  

I dag var det 1610 mm till marken. Kanske har den slutat växa men så här ser den ut från en annan vnkel

  

Blommorna i början av stängeln har redan börjat vissna så fortsättning följer.

Vi var bjudna till  Birgit och Kenny på en drink kl. 17.00 tillsammans med Sarah och Totis och det blev en James Bond drink det smakade bra.

Av Karin - 9 februari 2010 16:10

Det har blivit något varmare, 6,9 grader i natt och i dag ca 15 grader och mest mulet. Vi tog 11 bussen till Agia Napa och då var det riktigt skapligt,tittade in i kyrkan en stund och tog sedan en promenad efter stranden innan Paula öppnade sin restaurang kl. 13.00 hon har haft stängt 3 veckor och i dag var första dagen med lunchöppet. Vi åt där och beställde bord till lördagkväll då vi ska äta en sen 70-årsmiddag tillsammans med Sarah och Totis.

När vi hade "tjejdag" i Larnaca för ett tag sedan köpte Sarah och jag ett möbeltyg hos en tapetserare, Pernilla som gillar att sy fick frågan om hon ville sy en väska av tyget  åt mig och det ville hon. Nu är den färdig och så här blev den.

  

Pernilla hade en dragkedja med hemifrån som var perfekt i färg och Sarah köpte tyg till remmar och foder i Limassol. Jag är garanterat ensam om att ha en sådan här väska. Snygg eller hur och inredd med fack för telefon, plånbok m.m

Av Karin - 8 februari 2010 07:04

Måndag igen, men för oss som är ledig jämt har det ju ingen betydelse. I natt har det varit 6,9 grader och just nu 15 grader trots att det är mulet så det finns hopp om varmare väder. Elementet i vardagsrummet har gått även dagtid senaste tiden och Gösta räknade ut häromdagen att vi gör av med el för 40 kr/dag, men det är ju bara en kort tid. Hemma har ni ju haft riktigt kallt länge nu efter vad vi läst i tidningarna. Antar att ni är ganska trötta på snöskottning och oplogade vägar vid det här laget. Den här veckan har det utlovats en del regn igen här hos oss, men de har haft fel förut. Har inte planerat något särskillt för det närmaste dagarna vi tar det som det kommer.


Av Karin - 7 februari 2010 07:32

De två sista nätterna har det varit 4-5 grader och på dagen har det också varit ganska svalt, nordliga vindar, så nu behövs fleecetröjan. I går kväll var Sarah, Totis och vi till Agia Napa, vi träffade Micke och Gunilla, hade bestämt att vi skulle gå på restaurang. Micke hade kollat in en som heter Tonys taverna. Det var riktigt trevlig lokal med en stor brasa i mitten som värmde skönt. Maten var helt ok och ägaren själv en trevlig cypriot, när vi ätit färdigt gicka han ut och plockade citroner som vi fick med oss hem, det är man ju inte van vid precis.

Av Karin - 5 februari 2010 15:50

I natt var det ca 4 grader och idag har det blåst kalla vindar men vi har i alla fall gått fram till byn och Kokkinos där jag köpte en flaska Filfar (apelsinlikör) som ska med i resväskan när jag åker hem. Vi har också suttit på altanen emellanåt och läst men när solen går i moln då får man gå in. Vi har börjat kolla på flygresa hem och det är Fritidsresor som verkar vara de som har flystolar till skapligt pris men de bästa priserna är i april, så igår ringde jag Mariana och vi får stanna här till den 7 april. I morse bokade vi hemresa då flyger vi härifrån 02.20 och landar 05.40 det blir lite sömn men skönt att komma hem på morgonen och lätt att ta sig från Arlanda.

Ovido - Quiz & Flashcards