kaga

Alla inlägg under april 2010

Av Karin - 19 april 2010 16:02

Har precis pratat med skaderegleraren, skickade ju ett mail till honom i lördags när vi kom från stugan och meddelade vad vi såg när vi kom dit och bad att han skulle höra av sig idag och det gjorde han. Jag var inte snäll, ifrågasatte om en mattläggare kunde bestämma om vi skulle byta matta i hela stugan när det stod i instruktionen hur mycket som skulle bytas och att vi skulle fixa det själv. Gjorde också klart att vi inte tänker betala merkostnaden för mattan. Desssutom ifrågasatte jag att firman låtit värmefläkten stå på i flera månader utan att någon varit där. Ansvarslöst är vad det är. I morgon ska i allafall en arbetsledare och mattläggaren dit och titta sen får vi höra deras version. Fortsättning följer.

Av Karin - 17 april 2010 14:35

Nu har vi varit en tur till sommarstugan, visst finns det en del snö kvar men jag trodde att det skulle vara mer. Så här såg det ut från soptunnorna.

  

Vi skottade och "rörde" om i snön och det märktes att det töar ganska fort. Grannens bil står i alla fall tryggt några dagar till men även runt den "rörde" vi om så om dryga veckan så går det nog att köra fram den om det fortsätter som nu.

  

Vi blev en aning förvånade när vi kom in i vår stuga och såg kaoset. Byggfirman hade ju varit där och lagt igen golvet som revs upp i höstas med anledning av vår vattenskada. Firman tog ju kontakt med oss i början av februari och meddelade att de varit där och satt in en värmefläkt för de tänkte göra jobbet men det var svårt att få någon värme i stugan och dessutom behövdes det skottas väg. Gösta sa då att de skulle stänga av fläkten och vänta med jobbet till mitten av april. Fläkten har troligtvis stått och gått hela tiden och dessutom hade de tagit bort golvmattan i hela stugan fast vi sagt att det vi skulle behålla mattan från matplatsen och resten av rummet och det står det också i skadeanmälan. Vi får ta en fajt med försäkringsbolaget på måndag eftersom överenskommelsen vi gjorde inte stämmer med det som gjorts. Det känns inte bra det här.

Av Karin - 16 april 2010 16:48

I onsdags när jag kom till Sandra möttes jag av glada miner från småtjejerna, man blir riktigt varm om hjärtat.

  

Nu är fönstren i kök och vardagsrum tvättade så jag känner mig riktigt nöjd med mig själv, tycker att det blev riktigt bra med ny soffa och nya gardiner. Så här blev det.

  

I kväll blir det kycklinggryta med mangochatney som Gösta brukar laga till, det är nog inte samma kvalitet på kycklingfilén som på Cypern men det smakar säkert bra i alla fall.

Av Karin - 16 april 2010 08:27

På programmet i dag; sy färdigt gardinerna till vardagsrummet, hittade gardintyg på IKEA och två fönster är redan tvättade och där sitter det nya gardiner redan så det är bara ett fönster kvar. Ev. blir det också tvätt av köksfönstret och rena gardiner där för det kommer in en hel del "damm" mellan glasen och nu har de sopat gatorna en gång i alla fall. Får ta sovrummet en annan dag. Undrar ni varifrån energin kommer så beror det kanske på att här har jag inga trevliga grannar att umgås med. Vi ska också åka och proviantera, det är faktiskt mycket billigare att handla på någon "stor" affär än de små här på söder, det skiljer hela 12 kr på ett paket Havrefras och det är bara en vara. I helgen ska vi ta en tur till Ljussjön och kolla läget där.

Av Karin - 14 april 2010 17:12

Fick ett sms i går kväll från Sandra där hon undrade om jag ville följa med till Maria kyrkan i Sätra på babysång och det ville jag förstås. Tog bussen före nio på morgonen och till min förvåning så hälsade chauffören mig välkommen på bussen med ett stort leende och önskade mig en bra dag på jobbet. Det har aldrig hänt tidigare men det var riktigt trevligt, mer sånt. När tvillingarna fått mat och rena kläder så gick vi till kyrkan och där var det redan några mammor med barn, idag var det barn mellan 0 och två år. Det blev lite lek först och sedan flyttade vi oss till  musikrummet där det blev sång en stund, därefter fika och lek igen innan det var dags att gå hem. Gösta hämtade mig och det blev en tur till IKEA, där blev det gardiner och gardinstänger vi passade också på att äta lunch där. Eftersom det är min vecka att köra bil så blev det jag som fick köra hem, trots att jag inte kört bil sedan i oktober så gick det utan problem. Hemma igen sydde jag nya överdrag till stolen som jag skrev om tidigare. I kväll blir det TV tittande som vanligt, efter att "bara" sett cypriotisk TV i fem månader så är det ganska kul i alla fall ett tag.


Av Karin - 13 april 2010 16:47

I dag har vi fått vår nya soffa levererad, den gamla kom Röda Korset hit och hämtade så den behövde vi inte frakta bort själva. Det var ju inte något större fel på den och det är ju jättebra att kunna hjälpa någon som kanske inte har någon. Det blev en promenad i solskenet upp till Jysk på Brynäs har fått för mig att byta gardiner också, är ju roligt med lite nytt även där. Hittade inga som jag föll direkt för så i morgon blir det en tur till IKEA. Jag ska också klä över kuddarna till en karmstol som vi haft tidigare med likadant tyg som stommen i soffan, tror att det blir riktigt bra.

Av Karin - 11 april 2010 19:07

I förmiddags åkte vi till Hamrångefjärden för att hälsa på Walter med familj och se hur mycket snö som var kvar. Vi åkte E4 och det var inte så mycket snö i skogen och på sidan om vägen när vi tog av vid Hackegård och åkte ner mot gamla E4 så fick vi se tranor på en åker, första vårtecknet. Efter vägen där Walter bor så var det en hel del snö men det mesta var efter plogen, se själv.

  

Tvillingarna och deras mamma hade varit där över helgen och det blev förstås en bild på småflickorna.

  

Emmelina till höger och Nellie till vänster. När vi kom hem tog vi en promenad till ÖB behövde tvättmedel m.m och då tog jag den här vårbilden utanför vårt hus.

   

Hopp om vår eller hur?


Av Karin - 11 april 2010 08:13

I går skrev jag på facebook att jag längtade efter sol igen, ibland blir man bönhörd direkt, idag skiner solen redan på morgonen och det kommer säkert att bli en riktigt fin vårdag. I går var vi till Kungsberget och hälsade på och där åker dom fortfarande skidor i backen, men i dag är sista dagen som den är öppen. Det tar inte många dagar nu förrän all snö är borta på åkrar och även i skogen efter vägen från Gävle och dit upp och i en rondell i Sandviken blommade krokusarna så det är hopp om vår även här. Vi väntar med att åka till Ljussjön till nästa helg för vid koll med Lasse igår så är det ganska mycket snö där fortfarande, men på en vecka hinner det hända en hel del.

  

Vill påminna om att så här såg det ut här i början av mars här och nu finns det bara en liten hög till vänster.

Ovido - Quiz & Flashcards