kaga

Alla inlägg under april 2010

Av Karin - 9 april 2010 08:11

Vi startade å[rdagen med att städa bort dammet som samlats. Sedan blev det en tur till Lidl och ICA Maxi för att fylla på kylskåpet. Var också till Röda Korset och frågade om de ville ha vår gamla soffa, vi har köpt en ny som ska levereras nästa vecka och gamla soffan kommer också att hämtas då. Sandra och tvillingarna kom och som ni kan förstå så har dom blivit riktigt stora nu. Det var matdags när de kom och så här går det till att mata tvillingarna när det inte finns barnstolar.

  

Dom är ganska lika till utseendet, men här kommer bilder det syns vem som är vem, eller vad tycker ni,

    

Emmelina till höger och Nellie till vänster.

Av Karin - 9 april 2010 07:58

I tisdags tog jag en sista bild på Agaven, den kommer nu att vissna ner och det blir bara torra blad och blomstängeln kommer också att vara lika torr.

  

Ni ska också få se en bild från puben i Larnaca är vi tog drinken innan vi åkte till flygplatsen.

  

Gösta tittade upp i taket och fick se det här, han frågade kyparen om han kunde starta fläkten, men han sa att det bara behövdes på sommaren, hur ska det gå till blev nästa fråga, don´t  worry we fix it blev svaret.

Av Karin - 7 april 2010 16:13

I går tvättade vi lakan och handdukar och det var riktigt varmt så det torkade på nolltid, ville inte lämna smutstvätt efter oss. Det blev också städning av badrum, avfrotsning av kylskåp och sedan dammsugning och torkning av golven innan de rena mattorna lades på, så nu är det rent till Mariana kommer i maj. Jag försökte vila ett tag innan vi skulle åka till flygplatsen, men det gick inte så bra och sedan kom Sarah på den strålande idén av vi skulle åka lite tidigare än elva och ta vägen inom Larnaca och stanna någonstans och ta något att dricka. Vi hittade en pub efter stranden och där beställde vi en brandy sour, sedan bar det av till flyget. Vi kom iväg i rätt tid 22.20 och landade på Arlanda 05.40 och då var då jag ganska trött. Vi gick till SJ:s försäljningsställe och det skulle gå ett X2000 om ca 45 minuter men då kostade biljetterna 500 kr styck så vi köpte till Upptåget 07.58 och gick till Mc Donalds och åt frukost och läste tidning. Hemma i lägenheten var vi före tio, sedan packade vi upp, gick till ICA och handlade, det är mycket dyrare härhemma det såg vi direkt. Gösta har också tagit en tur med bilen och den fungerade som den skulle, efter att ha gått igenom en del post så skulle jag installera mobila bredbandet från 3 som jag skaffade när jag var hemma. Det gick inte så bra så det blev en promenad till butiken i riktigt fint vårväder, solsken och ganska varmt och tro det eller ej det är inte så mycket snö här i stan som jag hade trott. Vi fick rådet att avinstallera Vodafone programmet som vi haft på Cypern och det gjorde jag när vi kom hem och nu fungerar det. I kväll blir det nog tidigt i säng för vi har hållit oss vakna hela dagen. Känns ganska bra att vara hemma igen i alla fall.

Av Karin - 5 april 2010 17:45

Näst sista dagen här för denna gång, alla fönster tvättade liksom duschdraperi och även annat, skönt att ha det mesta rent i resväskan när vi åker hem. Har också haft tid att sitta i solen och njuta, ringde till Walter strax efter lunch och fick veta att det snöade hemma och fick rådet att njuta så mycket som möjligt för det lär ska dröja innan det går att sitta ute i solen hemma. I morgon blir det packning, avfrostning av kylskåp, tvätta lakan och dammsugning, torka golv m.m Klockan 23.00 bär det av till flygplatsen så det kanske dröjer någon dag innan det kommer något på bloggen.

Av Karin - 4 april 2010 16:51

Det är lite bittert att lämna det här nu när värmen har kommit på allvar. På förmiddagen gick vi till stranden för Gösta skulle ta årets första bad. Sarah och Totis såg när vi gick så de tog bilen och kom efter.   

Den här bilden tog jag första december när Gösta badade och det såg likadant ut i dag, temperaturen var 18 grader och dessutom fanns Totis med i vattnet. I dag låtsades jag att jag var en "riktig" turist och satt på altanen och läste och 15.45 hämtade jag ett glas med svalt vitt vin och njöt av det, faktiskt riktigt mysigt. För övrigt har grilloset legat som en dimma här utanför på gatan, idag får man börja äta efter fastan och det gör man med besked. Grillar dras ut och laddas med både det ena och det andra, man har t.o.m varnat på radio att man ska ta det lugnt med maten för sjukhusen förväntar sig att en del äter för mycket och de kommer att få fler besökare. För vår del börjar det bli tomt i kylen, slut på Abbas sill, Kalles kaviar och Slottssenap bl.a Snart börjar vi packa.

Av Karin - 4 april 2010 08:04

I går kväll var vi till en by som heter Leopetri och en restaurang som finns i en gammal cypriotisk gård, som tidigare varit ett "vanligt" hem. Huset var varsamt renoverat och mycket trevligt.

  

Mörkret kommer fort här så bilden blev inte som jag tänkt mig, men det syns i alla fall hur det ser ut. Sarah, Totis och jag åt Meze och Gösta revbensspjäll. Mycket gott var det och inte så många rätter som när vi åt Meze på ett annat ställe när vi var nykomna till ön. Den gången blev det för mycket. Det blev en mycket trevlig kväll som avslutades hos Sarah och Totis med ett litet glas.

I går var det varmaste dagen hittills och det kändes även på kvällen, så nu är sommarvärmen på gång. I fredags rämnade vårt parasoll som vi fick låna när vi kom men det håller nog ihop till tisdag.

  

Av Karin - 3 april 2010 07:21

Sarah, Birgit och jag åkte fram till kyrkan i byn, hade hört att det skulle börja en cermoni, Jesus begravning, kl. 20,30, inne i kyrkan var det fullt av folk och mässan pågick för fullt men vi smög in och jag lyckades i alla fall få en bild.

  

Vi gick ut och väntade för vi visste att man skulle komma ut med kistan och gå runt i byn efteråt. Så småningom började de ställa upp med både små och lite större gossar så vi anade att mässan skulle ta slut snart, men både vi och gossarna fick vänt ganska länge.

   

Den här lilla killen såg ganska trött ut ett tag, men till sist så kom de och då hade vi nog väntat mer än en timme på att få se det här.

 

Då tog vi bilen och åkte hem igen  

Av Karin - 2 april 2010 16:24

Sol och en del moln men varmt och en dag närmare hemresan. När jag fyllde år i december fick jag en "julgran" i present och den har jag hållt liv i så nu måste jag bestämma vad som skulle hända med den och jag tyckte att det skulle passa att gräva ner den i parken nedanför Sarah och Totis hus. Adam tyckte att det här var riktigt kul så han hjälpte Totis med att gräva hålet, fylla det med jord och vattna "granen", han ställde också villigt upp på en bild och det är inte vanligt numera enligt Pernilla.

  

Sedan blev det elva-kaffe med tårta som blev kvar från Birgits kalas i går. Sarah har en hel del kaktusar i sitt land, en del som kommit med från Sverige och de trivs här nere. Den här blommar nu, riktigt vacker är den.

  


Ovido - Quiz & Flashcards